Sibelius-Akatemia

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan Kuopioon

Musiikinteorian lehtoria

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2025 alkaen. Tehtävä on osa-aikainen (50 %).

Toimintaympäristö

Lehtori kuuluu Sibelius-Akatemian Sävellyksen ja musiikinteorian koulutusohjelmaan, jossa opiskelee noin 35 opiskelijaa. Henkilöstöön kuuluu 3 professoria, 14 lehtoria ja noin 20 tuntiopettajaa. Koulutusohjelma antaa sävellyksen, musiikinteorian ja musiikinhistorian koulutusta sekä pääaineisille opiskelijoille että muiden aineryhmien ja koulutusohjelmien opiskelijoille. Koulutusohjelman opettajakunta toimii musiikinteorian ja musiikinhistorian tutkimuksen sekä sävellyksen alalla ja osallistuu jatkokoulutuksen toteuttamiseen yhteistyössä DocMus-tohtorikoulun kanssa. Taideyliopiston verkkosivuilta löytyy lisätietoa sävellyksen ja musiikinteorian koulutusohjelmasta.

Lehtori työskentelee kirkkomusiikin koulutusohjelman Kuopion aineryhmässä. Koulutusohjelma vastaa kirkkomusiikin ja urkujensoiton koulutuksesta ja harjoittaa myös kirkko- ja urkumusiikin alueen tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Koulutusohjelma toimii Helsingissä ja Kuopiossa. Kuopion aineryhmään kuuluu noin 70 opiskelijaa, yhdeksän lehtoria ja noin 30 tuntiopettajaa. Aineryhmä tekee läheistä yhteistyötä Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön sekä Kuopion konservatorion kanssa. Oppilaitokset muodostavat yhdessä Suomen suurimman, lähes 3000 hengen musiikkikoulutusyhteisön. Taideyliopiston verkkosivuilta löytyy lisätietoa kirkkomusiikin koulutusohjelmasta.

Tutustuthan verkkosivuillamme myös Taideyliopiston arvoihin  ja eettisiin periaatteisiin

Tehtävänkuvaus

Musiikinteorian lehtorin tehtävään kuuluu Kuopion kirkkomusiikin opiskelijoille suunnattu musiikin hahmotustaitojen opetus. Lisäksi tehtävään voi kuulua esimerkiksi kirkkomusiikin sovittamisen ja säveltämisen opetusta sekä kirjallisten töiden ohjausta.  

Opetuksen lisäksi lehtorin työhön kuuluvat musiikin hahmotustaitojen opetuksen koordinointitehtävät (Kuopion kirkkomusiikin aineryhmä) ja muut hallinnolliset tehtävät, esimerkiksi aineryhmän kokoukset, työryhmät, opintosuoritusten arviointi ja opiskelijavalintoihin osallistuminen, sekä oman alan aktiivinen seuraaminen ja ammattitaidon kehittäminen. Lehtori osallistuu kehittämis- ja laatutyöhön sekä tarpeen mukaan myös Taideyliopiston hallintoelimien työskentelyyn. Lehtorin tehtävään voi sisältyä myös taiteellista ja/tai tutkimustyötä.

Osaamisvaatimukset ja valintakriteerit

Lehtorin tehtävään valittavalta edellytetään

  • maisterin tutkintoa
  • vahvaa opetustaitoa
  • opetuksellisia näyttöjä musiikin hahmotustaitojen opettamisesta (analyysi, satsi, säveltapailu)
  • kokemusta tutkimustiedon ja/tai taiteellisen osaamisen hyödyntämisestä opetuksessa
  • näkemystä yliopistotason opetuksen kehittämisestä
  • erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, ml. inhimillisyys ja tunnetaidot opiskelijoiden kohtaamisessa sekä taito antaa rakentavaa palautetta
  • halua ja kykyä auttaa opiskelijoita heidän opinnoissaan
  • kiinnostusta kehittää toimintoja yhdessä muiden opettajien ja opiskelijoiden kanssa

Eduksi katsotaan 

  • opettajan kelpoisuus tai muu pedagoginen koulutus
  • tohtorintutkinto
  • tutkimus- ja/tai taiteellinen toiminta
  • kokemus kotimaisesta tai kansainvälisestä yhteistyöstä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
  • korkeakoulutasoinen musiikin hahmotustaitojen opetuskokemus
  • perehtyneisyys musiikin eri genreihin
  • hakijan aiempi opetuksen koordinointiin, kehittämiseen ja hallinnollisiin tehtäviin liittyvä toiminta

Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon tutkimukselliset, opetukselliset sekä yhteiskunnalliset ansiot.

Kielitaito

Taideyliopiston opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Musiikin hahmotustaitojen opetus tapahtuu suomeksi. Hakijoilta edellytetään tehtävän vaatimaa hyvää suomen ja englannin kielen kielitaitoa. Kielitaito arvioidaan suhteessa työtehtäviin ja osoitetaan soveltuvuusnäytteessä. Kotimaisilta hakijoilta edellytetään vähintään tyydyttävää ruotsin kielen osaamista.

Työaika ja palkkaus

Kokoaikaisessa tehtävässä lehtorin vuosittainen kokonaistyöaika on 1612 tuntia, josta enintään 452 tuntia on kontaktiopetusta. Tehtävän hoitaminen edellyttää säännöllistä läsnäoloa Kuopiossa opetuskauden aikana.

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuus-tasokartan tasoille 5–6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Kuukausipalkka on työsuhteen alkaessa kokoaikaisessa (100 %) tehtävässä noin 3 500–4 200 € riippuen henkilön kokemus- ja osaamistaustasta.

Hakeminen 

Toimitathan hakemuksesi viimeistään 2.3.2025 klo 23.59 (UTC +2) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Hakemukseen tulee liittää suomenkielisinä PDF-tiedostoina:

  1. Vapaamuotoinen hakukirje
  2. Ansioluettelo
  3. Opetusportfolio (Ohjeet opetusportfolion laatimiseen verkkosivuillamme)
  4. Suppea esitys ”Visio: Sibelius-Akatemian musiikin hahmotustaitojen opetus ja opettajayhteistyö tulevaisuudessa” (1 sivu).

Hakijan opetustaitoa arvioidaan sekä käytettävissä olevan dokumentaation perusteella että jatkoon kutsuttavien hakijoiden osalta opetusnäytteessä ja haastattelussa, jotka pidetään 24.3.2025 Kuopiossa. Hakijoille ilmoitetaan jatkoon pääsystä sähköpostitse 7.3.2025 illalla.

Hakijoiden yhdenvertaista kohtelua vaarantamatta Taideyliopistolla on oikeus jättää tehtävä täyttämättä tai jatkaa hakuaikaa. 

Tiedustelut

  • Tehtävää koskevat lisätiedot: ainejohtaja Seppo Kirkinen, puh. 040 710 4369.
  • Rekrytointijärjestelmää ja -prosessia koskevat lisätiedot: HR/Anne Kilpeläinen, puh. 050 348 4539.
  • Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@uniarts.fi. 
Työsopimuksen voimassaolo Vakituinen
Työsuhteen luonne Osa-aikainen
Työsuhteen toivottu aloitusajankohta 1.8.2025
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 50%
Paikkakunta Kuopio
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2025/7
Julkaistu 04.02.2025
Haku päättyy 02.03.2025
Kirjaudu sisään ja hae työpaikkaa

Jaa linkki

Takaisin avoimiin työpaikkoihin