Sibelius-Akatemia

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan laulumusiikin lehtoria 1.8.2024 alkavaan toistaiseksi voimassa olevaan kokoaikaiseen tehtävään. 

Toimintaympäristö 

Työskentelet Laulumusiikin aineryhmässä Helsingissä. Laulun pääaineopiskelijoita on tällä hetkellä noin 40. Noin puolet opetuksesta annetaan muiden aineryhmien, mm. kirkkomusiikin ja musiikkikasvatuksen opiskelijoille. Taideyliopiston verkkosivuilta löydät lisätietoa laulutaiteen koulutusohjelmasta. Tutustuthan verkkosivuillamme myös Taideyliopiston arvoihin ja eettisiin periaatteisiin

Tehtävänkuvaus 

Lehtorina päätehtäväsi on opettaa klassista laulua ja siihen liittyviä ryhmäaineita kaikille Sibelius-Akatemian klassisen laulun opiskelijoille, painopisteenä basso-, baritoni- ja tenoriopiskelijoiden ohjaaminen. Vahvuusalueistasi riippuen tehtäviisi sisältyy myös muita laulumusiikkikoulutuksen erityisalueita (esim. ooppera, lied, laulupedagogiikka, uusi musiikki, vanha musiikki, solistinen kirkkolaulu ja kirkkomusiikki, eri genret) sekä tehtäviä tohtorikoulutuksessa. 

Opetuksesi pääpaino on kandidaatti- ja maisteritasoisessa koulutuksessa. Työhön voi lisäksi kuulua nuorisokoulutuksen opetusta. Oman aineryhmän opiskelijoiden lisäksi opetat myös muiden aineryhmien lauluopiskelijoita. 

Opetustehtävien lisäksi työhösi kuuluu koulutuksen ja siihen liittyvän taiteellisen toiminnan suunnittelua, organisointia ja kehittämistyötä sekä osallistumista projekteihin. Oman alan aktiivinen seuraaminen sekä aineryhmän kokoukset, työryhmät, opintosuoritusten arviointi ja opiskelijavalintoihin osallistuminen ovat osa tehtävänkuvaasi. Osallistut tarvittaessa myös Taideyliopiston kehittämis- ja laatutyöhön sekä toimielimien työskentelyyn. 

Osaamisvaatimukset ja valintakriteerit 

Taideyliopistossa lehtorin tehtävään valittavalta edellytetään maisterin tutkintoa tai vastaavia taiteellisia ansioita, monipuolista opetustaitoa ja kokemusta taiteellisen toiminnan ja/tai tutkimuksen hyödyntämisestä opetuksessa sekä pedagogisia opintoja tai muulla tavalla osoitettua pedagogista kokemusta. Lisäksi edellytetään hyviä näyttöjä toiminnasta taiteen ja/tai tutkimuksen alalta, kokemusta kotimaisesta tai kansainvälisestä yhteistyöstä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Nämä lehtorin yleiset pätevyysvaatimukset on kuvattu tarkemmin Taideyliopiston verkkosivuilla

Sinulta laulumusiikin lehtorina odotamme (edellä kuvatun lisäksi):

  • musiikin maisterin tutkintoa tai vastaavaa soveltuvaa korkeakoulututkintoa; käytännön työssä hankittu vahva kokemus ja taiteelliset ansiot voivat kuitenkin korvata puuttuvan tutkinnon 
  • korkeakoulutasoista opetuskokemusta 
  • erinomaista opetustaitoa 
  • näyttöjä tenori-, baritoni- ja bassoäänityyppien ohjaamisesta ja siihen liittyvästä osaamisesta sekä näiden äänialojen ohjelmiston tuntemusta 
  • taiteellisia ansioita eli kokemusta laulutaiteilijana (ooppera-, lied- ja orkesterisolistitehtävät) 
  • kokemusta tenori-, baritoni- tai bassoäänityypin ohjelmiston esittämisestä 
  • keskeisten laulukielten foneettista tuntemusta ja hallintaa 
  • erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja 
  • näyttöjä haettavana olevan opetusalueen koulutuksen ja taiteellisen toiminnan suunnittelusta, organisoinnista ja kehittämisestä 
  • kokemusta ja kykyä ohjata opiskelijoita heidän opinnoissaan ja työelämään siirtymisessään  
  • kokemusta yhteistyöstä alan verkostoissa 

Tohtorin tutkinto, opettajan pedagogiset opinnot ja opettajan kelpoisuus sekä kokemus alan asiantuntijatehtävistä katsotaan eduksi.  

Hakijoiden soveltuvuutta arvioidaan sekä käytettävissä olevan dokumentaation perusteella että jatkoon kutsuttavien hakijoiden osalta 29.4.2024 Helsingissä pidettävissä opetusnäytteissä ja haastatteluissa. Tilaisuuden alustava sisältö on seuraava: taiteellinen esitysnäyte, 15 minuuttia (vapaavalintainen ohjelmisto), opetusnäytteet ja haastattelu (kesto yhteensä~1 tunti 15 minuuttia / hakija). 

Kielitaito 

Taideyliopiston opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Laulumusiikin opetus tapahtuu pääosin suomeksi tai englanniksi. Hakijoilta edellytetään tehtävän vaatimaa hyvää kielitaitoa; kansainvälisiltä hakijoilta edellytetään englannin kielen osaamista. Kielitaito arvioidaan suhteessa työtehtäviin ja osoitetaan arviointitilaisuudessa. Koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä saaneilta kotimaisilta hakijoilta edellytetään myös tyydyttävää toisen kotimaisen kielen osaamista. 

Palkkaus ja työaika 

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 5–6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Bruttokuukausipalkka on työsuhteen alkaessa kokoaikaisessa (100 %) tehtävässä noin 3 400–4 400 € riippuen henkilön kokemustausta ja osaamisesta. 

Kokoaikaisessa tehtävässä lehtorin vuosittainen kokonaistyöaika on 1 612 tuntia. Toimeksianto edellyttää lehtorin asuvan ja työskentelevän Suomessa koko työsuhteen ajan. 

Hakeminen  

Jätä hakemuksesi viimeistään 21.3.2024 (UTC +2) Taideyliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.  Hakemukseen tulee liittää englanninkielisinä PDF-tiedostoina seuraavat liitteet: 

  • Vapaamuotoinen haku- /motivaatiokirje 
  • Ansioluettelo 
  • Opetusportfolio (linkin kautta löydät verkkosivuillamme ohjeen opetusportfolion laatimiseen) 
  • Dokumentti, jossa linkkejä ajankohtaisiin taiteellisiin esityksiin (1-3) tai audio-/videonäyte

Hakijoiden yhdenvertaista kohtelua vaarantamatta Taideyliopistolla on oikeus jättää tehtävä täyttämättä tai jatkaa hakuaikaa. 

Tehtävään voi kuulua alaikäisten opettamista. Tehtävään valitun henkilön tulee esittää nähtäväksi rikostaustaote ennen työsopimuksen laatimista. Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002) velvoittaa Taideyliopistoa pyytämään alle 18-vuotiaiden henkilöiden kanssa työskenteleviltä työntekijöiltä (työsuhde yli 3 kk) nähtäväkseen rikostaustaotteen.  

Lisätiedot

  • Tehtävän sisältö: aineryhmän johtaja Tero Valtonen, p. 050 336 4919 ja varadekaani Jenni Lättilä, p. 050 462 8964
  • Rekrytointiprosessi ja -järjestelmä: HR-suunnittelija Anne Kilpeläinen, p. 050 348 4539
  • Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@uniarts.fi. 
Työsopimuksen voimassaolo Vakituinen
Työsuhteen luonne Kokoaikainen
Työsuhteen toivottu aloitusajankohta 1.8.2024
Palkka Yliopistojen TES:n mukainen
Paikkojen lukumäärä 1
Työllisyysaste 100%
Paikkakunta Helsinki
Maa Suomi
Ilmoitusnumero 2024/10
Julkaistu 16.02.2024
Haku päättyy 21.03.2024

Takaisin avoimiin työpaikkoihin